Service
Kadobon
Kontakt
Terugbellen
 

Huurcontract en routebeschrijving

Kort na reservering van uw vakantieverblijf ontvangt u eenboekingsbevestiging ter controle. Daarna ontvangt u het officiële huurcontract en deze bevat alle noodzakelijke informatie. Op de eerste pagina vindt u het adres van de de vakantiewoning en het sleuteladres, tezamen met een routebeschrijving (halverwege). Aan de onderzijde van deze pagina vindt u een antwoordkaart, waarop u diverse extra's kunt bestellen. Tevens ontvangt u een factuur en 2 acceptgirokaarten. Op de factuur staat de vervaldatum voor de betaling. De 1e betaling dient per omgaande te worden voldaan. De 2e betaling moet 40 dagen voor vertrek voldaan zijn. Boekt u binnen 40 dagen voor vertrek, dan betaalt u in een keer de gehele huursom. U dient ervoor zorg te dragen dat de betaling voor uw vertrek uit Nederland is voldaan. U kunt hierbij gebruik maken van bijvoorbeeld telefonische overboeking, spoedbetaling via internet of storten op het postkantoor.

Bij aankomst bij het sleuteladres ontvangt u op vertoon van uw huurcontract en uw bewijs van betaling de sleutel van uw vakantiewoning. Vaak zijn stroom-, water en overige kosten bij het huurbedrag inbegrepen. Indien dit niet het geval is ontvangt u samen met de sleutel een formulier waarop u de meter- en tellerstanden zowel bij aankomst als vertrek dient te noteren.

Aankomsttijd doorgeven

Indien u een boot met motor wilt bestellen, dient deze kaart minimaal 4 weken voor vertrek op het lokale kantoor binnen te zijn.

Tijdstip

U kunt uw vakantiewoning normaal gesproken op de dag van aankomst vanaf 16.00 uur betrekken. Komt u op een later tijdstip aan, dan dient u dit vooraf aan de kontactpersoon op het sleuteladres te melden. Het telefoonnummer vindt u op het huurcontract.

Extra's

Op de antwoordkaart kunnen extra's besteld worden, deze extra's kunnen echter alleen besteld worden indien deze in de beschrijving van de woning worden vermeld.

Alle woningen beschikken over keukengerei (bestek, servies, pannen enz.), aangepast aan het maximale aantal personen dat in de woning is toegestaan. Bedlinnen en droogdoeken dient u zelf mee te nemen, of te bestellen bij het lokale kantoor.

U kunt op de antwoordkaart eindschoonmaak bestellen, mits dit in de huisbeschrijving staat aangegeven.

Alle extra's dient u samen met het doorgeven van uw aankomsttijd minimaal 14 dagen voor aankomst door te geven. Indien u een boot met motor wilt bestellen, dan dient deze aanvraag minimaal 4 weken voor aankomst binnen te zijn.

Huisdieren

Heeft u een vakantiewoning gehuurd waarin huisdieren zijn toegestaan en wilt u uw huisdier meenemen? Houdt u er dan rekening mee dat het een langdurig en niet eenvoudig proces is alle vergunningen voor het invoeren van huisdieren naar Noorwegen te verkrijgen. Wendt u zich vroegtijdig aan het Noors Verkeersbureau of het Consulaat voor informatie.

Veerverbindingen

Heeft u een vakantiewoning in Noorwegen gehuurd, dan is een bootovertocht bijna onvermijdelijk. Denkt u eraan tijdig uw boottickets te bestellen. Meer informatie over relevante veerdiensten vindt u op: VisitNorway.

Veel Noorse vakantiewoningen zijn op kleine eilanden gelegen. Ongeacht de ligging van de vakantiewoning is de korste weg er naar toe vaak via diverse veerverbindingen. Zoekt u daarom vooraf uit welke veerdiensten voor u van belang zijn en wat de dienstregeling daarvan is. Op de site: VisitNorway. vindt u een overzicht van de Noorse veerdiensten.

Tol

In sommige steden, zoals Oslo en Bergen, dient u bij het binnenrijden en/of het uitrijden van de stad tol te betalen. Ook veel kleine zijwegen zijn in Noorwegen privebezit en bij gebruik van deze wegen dient ook tol te worden betaald.